Більше барв у їжу: ТОП-5 легких весняних салатів

Рецепти легких салатів, що не зашкодять фігурі та "пробудять" весну в організмі

Більше барв у їжу: ТОП-5 легких весняних…

Взимку наш організм встиг "завантажитись" по повній - важка їжа дає про себе знати зайвими кілограмами. Навесні з'являються перші овочі та зелень, тому гріх не побалувати себе корисними закусками, які приведуть організм у колишню форму та допоможуть скоріше відчути втрачену за зиму легкість. Depo.Полтава пропонує декілька рецептів легких овочевих салатів, що повернуть в тонус та додадуть весняного настрою.

Салат "Райдужний"

Для приготування такого салату нам знадобиться: маленький качан червоної капусти, одна велика морква, червоне солодке і зелене кисле яблуко, лимон, 100 г кураги, 7-8 ядер волоських горіхів, пучок петрушки, щіпка чорного меленого перцю, рослинна олія та сіль.

Капусту слід нашаткувати, моркву - натерти на крупній тертці, яблука нарізати тонкими часточками і відразу полити соком половини лимона. Далі - обшпарити і нарізати тонкими смужками курагу, горіхи подрібнити. З'єднати всі інгредієнти в глибокому салатнику, заправити подрібненою цедрою і соком половини лимона, рубаною петрушкою, олією, посолити за смаком і перемішати.

Зелений весняний салат

Для приготування зеленого салату знадобляться такі інгредієнти: одне авокадо, яблуко, лайм та ківі, 50 гр фісташок, 20 мл меду та свіжа м'ята для прикраси.

Авокадо слід нарізати кубиками, яблуко і ківі - часточками. Вичавити весь сік з лайма, змішати його з медом і заправити сумішшю салат. Перед подачею прикрасити фісташками і зеленю.

Легкий сирний салат з куркою та базиліком

Щоб приготувати сирний салат треба запастися такими продуктами: одне філе курки, 100 г сиру моцарелла, свіжий базилік, один огірок та зубок часика, помідори чері - 10 шт, сметана або натуральний йогурт - 2-3 ст. л, сіль.

Для початку слід приправити куряче філе та дати йому "відпочити" 15 хвилин. Потім підсмажити філе до рум'яної скоринки та нарізати тонкими пластинками. Помідори чері розрізати на половинки. Змішати їх з куркою та кульками моцареллиа потім присипати свіжим базиліком та додати мілко нарізаний часник. Для соусу на основі сметани натерти огірок, злегка віджати зайвий сік та посолити. Заправити перед самою подачею.

Вітамінний салат

Інгредієнти для приготування вітамінного салату: 300 гр свіжої моркви, одне кисле яблуко, апельсин та лимон, 40 мл рослинної олії, 10 гр меду та сіль.

Моркву та яблуко слід натерти на крупній терці. Апельсин - почистити і поділити на часточки, очистити м'якоть від шкірки і нарізати дрібними шматочками. Сік апельсина злити в салат. Лимон вичавити та змішати з медом, додати рослинне масло і сіль. Заправити салат та ретельно перемішати.

Весняний салат з картоплею

Аби приготувати легкий салат з картоплею, потрібні такі продукти: 500 гр картоплі, 7 ядер волоських горіхів, пучок редису та зеленої цибулі, 30 мл лимонного соку та рослинної олії, 10 гр меду, 5 гр гірчиці, перець та сіль за смаком.

Для початку треба відварити та почистити картоплю. Згодом - нарізати її дрібними шматочками та залити маринадом. До його складу ввійдуть: рослинна олія, гірчиця, лимонний сік та мед. Поки картопля настоюється, редис та цибулю дрібно нарізати. До речі, редиску за бажанням можна замінити на огірок або стебла селери. Горіхи підсмажити на сковороді без олії і ретельно подрібнити. Всі підготовлені інгредієнти змішати з маринованою картоплею. Перед подачею на стіл - посолити та поперчити.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Черкаси

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme