Алергія на Новий рік: Що потрібно знати, щоб не зіпсувати собі свято

Важко в повній мірі насолоджуватися святом, коли сльозяться очі, ніс як у Діда Мороза і не дає спокою свербіж
Алергія на Новий рік: Що потрібно знати, щоб не зіпсувати собі свято
Алергія на Новий рік: Що потрібно знати, щоб не зіпсувати собі свято

Хоча пік загострень алергії у дорослих і дітей часто доводиться на весну або осінь, новорічні дні можуть піднести алергікам неприємний "подарунок", повідомляє Depo.Полтава з посиланням на MedAboutme.

Дізнайтеся про небезпеки алергії, які найчастіше підстерігають біля новорічної ялинки.

№1 для дорослих і дітей - новорічні ялинки

Різдвяна ялинка - ключовий елемент зимового декору, який прикрашає більшість будинків в січневі дні. Але зелена красуня, нерідко буває причиною закладеності носа, червоних очей і висипань на шкірі. Причина всіх нещасть в тому, що живі дерева (ялини, сосни) нерідко бувають вражені пліснявими грибками.

Алергія у дорослих і дітей може виникнути також при прямому контакті з ялинкою. Справа в тому, що хвоя містить речовини, які здатні викликати подразнення шкіри і слизових оболонок. Штучні ялинки також можуть становити небезпеку для людей зі схильністю до алергії. Навіть якщо самі матеріали, з яких виготовлено синтетичне дерево, нешкідливі, за час зберігання ялинка може покриватися пилом і цвіллю. Щоб мінімізувати ризики влаштуйте для ялинки душ.

№2 - новорічні та ялинкові прикраси

Одинадцять місяців в році всі новорічні декорації, ялинкові прикраси і гірлянди, в нестерпному чеканні улюбленого свята зберігаються в якомусь затишному куточку будинку, збираючи пил і примножуючи спори грибків. Коли напередодні Нового року з потаємних місць дістають коробки з усіма цими скарбами, нерідко лунає "симфонія" з кашлю і чхання. Перед тим як ховати новорічні декорації після свята, обов'язково ретельно вимийте або протріть кожен елемент.

Алергія на Новий рік: Що потрібно знати, щоб не зіпсувати собі свято - фото 1

№3 - небезпечні продукти і незнайомі рецепти

Господині змагаються в кулінарній майстерності, освоюючи екзотичні рецепти, закуповуються делікатеси. Найбільш поширеними харчовими алергенами є: цитрусові, молоко, яйця, соя, риба, морепродукти, арахіс, лісові горіхи, мед. Всі вони можуть викликати серйозні алергічні реакції. Якщо людина вже знає, які продукти викликають у нього алергію, найкраще готувати вдома, використовуючи перевірені рецепти, з дозволених інгредієнтів. Якщо має бути обід або вечеря в гостях або в ресторані, радимо запастися антигістамінними препаратами.

№4 - алкогольні та безалкогольні напої і коктейлі

У свято прийнято піднімати келихи, загадуючи бажання, бажаючи здоров'я. При цьому важливо знати, що саме знаходиться в келиху. Деякі люди, наприклад, можуть стати жертвами набряку Квінке через: сульфати, що містяться у вині, фруктових соків, що входять до складу святкових коктейлів, барвників, ароматизаторів, консервантів, пакетах і банках з газованими і негазованими напоями; молока і білого шоколаду серед інгредієнтів, що входять в рецепти крем-лікерів; яєчних білків, які використовують для створення піни в деяких коктейлях.

№5 - новорічні аромати

Освіжувачі повітря з запахом хвої, кориці і цитрусових, ароматизовані свічки та інша пахуча побутова хімія, яка покликана створювати святкову атмосферу, новорічний настрій, можуть додати "ложку дьогтю". Синтетичні запахи здатні подразнювати слизові носа і горла чутливих людей. Свічки, освіжувачі повітря та інші джерела ароматів забруднюють повітря всередині приміщень безліччю шкідливих сполук. Замість того, щоб купувати побутову хімію з новорічними ароматами, зробіть ароматизатори для дому, використовуючи палички кориці і гвоздику.

Друзі, приєднуйтеся до наших груп "ВКонтакте" та у "Фейсбуці".