Чому "вівсянку" вважають незамінною

Не всі можуть дозволити собі папайю або ягоди годжі, які, без сумніву, також дуже корисні
Чому "вівсянку" вважають незамінною
Чому "вівсянку" вважають незамінною

У щоденному раціоні обов'язково повинна бути корисна їжа, але, найчастіше з різних причин, через брак часу або фінансів весь раціон корисних продуктів ми собі забезпечити не можемо, повідомляє Depo.Полтава, посилаючись на "Smak".

Всі ми чули про користь вівсяної каші, або, як її ще називають - геркулесова. Вона доступна кожному, але не всі, її, на жаль, люблять. Однак її смак нейтральний, в порівнянні з іншими крупами, і смак можна з легкістю змінити за допомогою меду, фруктів або варення, а якщо ви не любитель солодкого, можна поекспериментувати з м'ясом, твердим сиром, спеціями, зеленню і, звичайно ж, додати сіль за смаком.


Англійська доктор Валдімір Вускан, з госпіталю Святого Марка, впевнений, що вівсянка - це супер-продукт. Проведені ним дослідження довели, що вівсяна каша перешкоджає захворювань серця і відмінно знижує рівень холестерину в крові. Швидко розчиняється клітковина - найбільша "заслуга" вівсяних пластівців, вона уповільнює надходження глюкози в кровоносну систему і таким чином перешкоджає підвищенню рівня цукру. Навіть якщо ви додасте в кашу своє улюблене варення, повірте, завдяки "чарівної" каші особливої ​​шкоди для організму не буде. Правда, таке правило не відноситься до інших різновидів каш.

Якщо вівсянку використовувати в щоденному раціоні, вам не загрожує надмірна вага, а тиск нормалізується. Вчений додає, що кращими корисними властивостями володіє вівсянка тривалого зберігання. Це не означає, що вона «напхана» консервантами, просто на виробництві був дотриманий правильний процес заготівлі пластівців.

Друзі, приєднуйтеся до наших груп "ВКонтакте" та у "Фейсбуці".