Експерти перевірили якість та безпеку хот-догів на АЗС України

Швидко і недорого "перехопити" в місті зараз можна практично скрізь, а ось на трасах - не все так просто
хот-доги на АЗС
хот-доги на АЗС

Придорожні ресторани часто економлять на інгредієнтах, та й доводиться досить довго чекати замовлення. Так що переважна кількість автомобілістів вважають за краще заїхати на АЗК, де можна "заправити" шлунок, поки заправляється автомобіль, повідомляє Depo.Полтава, посилаючись на "Автомотоклуб".

Це вже "must have" ринку, і навіть такі ритейлери, як ANP, які раніше не морочилися додатковими сервісами, починають впроваджувати системи харчування на АЗК. Лідери ж ринку приділяють особливу увагу місцю хот догів в меню, розширюючи його новими смаками типу "Датський" на ОККО, "З конини" на БРСМ чи "Італійський" з соусом песто на WOG. Фахівці столичного Інституту споживчих експертиз вже неодноразово перевіряли якість хот-догів на АЗС, і результати в цілому радували. А як йдуть справи з якістю зараз?

Тестуванню піддалися 10 популярних заправних мереж. Експерти придбали хот-доги і відправили в державну лабораторію Укрметртестстандарту і до дегустаційних комісій. У підсумку картина дуже відрізнялася від минулого дослідження - тепер явного лідера немає, мережі дуже підтягнули якість і рецептуру, отримали дуже високі оцінки. У групі "чемпіонів" виявилися "ОККО", "WOG", "БРСМ-Нафта", "КЛО", "Shell", "Amic", SOCAR, а в середині пелотону - "Паралель", ANP і Marshal.

В лабораторії.
Сосиски в хот-догах повинні бути тільки вищого сорту, тому і перевірялися вони в лабораторії на відповідність нормативам для цього типу. Згідно з нормативом, масової частини вологи в таких виробах повинно бути не більше 75%, і всі учасники дослідження з запасом вклалися в цю цифру. Також були проведені дослідження на наявність крохмалю - і знову у всіх випробовуваних все виявилося в порядку. Такі результати свідчать про серйозне виборі постачальників м'ясної продукції, зокрема сосисок, на АЗС.

Якщо тести на вологість і вміст крохмалю свідчать про якість безпосередньо складових хот-дога, то тести на мікрофлору більше вказують на те, наскільки чітко продавець витримує санітарно-гігієнічні норми зберігання продукту. Перевіряли на кількість МАФАМ і наявність БГКП. Результати у всіх були відмінні, що говорить про якісну системі логістики та зберігання.

Хот-доги для гурманів.
Після того, як експерти з'ясували, що хот-доги зроблені з м'яса і не викличуть проблем з травною системою, комісія приступила до головного - дегустації. Хот - дог - продукт збірний, тому важливий не тільки набір інгредієнтів, а й органічне і смачне поєднання булки, сосиски і приправ.

Куштували "гарячих псів" як професійні дегустатори, так і "народні" пробанди, звичайні автомобілісти. Оцінювали за 10-ти бальною шкалою в обох випадках. Високі оцінки і в цей раз отримали не всі. Дегустатори знизили бали "SOCAR", за невиразний смак, і якість булок, які сильно кришаться і не мають скоринки. Також не дотяглися до високих оцінок "Marshall" і "ANP", сосиски в хот-догах цих мереж виявилися з невираженим м'ясним смаком, не влаштувала дегустаторів і якість приправ (майонезу і гірчиці).

А от основна група отримала практично десятибальні оцінки за однаково відмінний смак і сосиски і хот-договської булки. "ОККО" і "WOG" традиційно отримали високі оцінки, помітно покращилися хот-доги "БРСМ-Нафта", що також поставило їх на п'єдестал чемпіонів.

Підсумки.
Дослідження показало, що асортимент хот-догів на АЗС дуже широкий, а якість відмінна. Сосиски використовуються виключно вищого сорту, натуральні, з різноманітними рецептурами. Сервіс у всіх також працює відмінно - всі види сосисок є в наявності практично завжди, сам процес приготування займає лічені хвилини. Причому у "ОККО" і "WOG" цим займаються окремі співробітники, що економить час клієнта. В ході роботи експерти також з'ясували, що практично всі оператори закуповують сосиски для хот-догів у одній компанії - "ПремьерФуд", що володіє брендом Mr.Grill, роблять сосиски на Тульчинському м'ясокомбінаті.

Друзі, приєднуйтеся до наших груп "ВКонтакте" та у "Фейсбуці

Loading...
Loading...