П'ять продуктів, які підробляють найчастіше

Найчастіше підробляють оливкову олію, мелену каву, червону ікру, вино і сир

П'ять продуктів, які підробляють найчаст…

Часто-густо товаровиробники намагаються зекономити і продають неякісний товар. Як розпізнати підробку повідомляє Depo.Полтава, посилаючись на "Факти".

Оливкова олія. Якщо на етикетці написано, що оливкова олія, яку ви тримаєте в руках, з Італії, - можливо, це не так. Справа в тому, що масло могло бути реекспортовано в Італію з подальшим відправленням його в інші країни. А в сам продукт умільці іноді додають більш дешеве масло - соєве і Бог знає, що ще! Тому запам'ятайте: справжня оливкова олія повинна бути дорожче звичайного раз в 5. Не купуйте свідомо-підробки, щоб заощадити!

Мелена кава. Краще купувати цільнозернову каву. Чому? "Елементарно, Ватсон": ви не можете бути впевнені в тому, що в банці саме кава. Аферисти додають в каву коричневе лушпиння, перемелені гілочки і коріння різних рослин. Підробка ж кавових зерен зустрічається набагато рідше, але теж має місце бути. Раніше, скажімо, в столітті 19-му, зерна підробляли навіть з глини... Сьогодні так не заморочуються: максимум - змішують сорти - дорогі з більш дешевими.

Ікру Шахраї, як фокусники, дарують вже протухлій і зниженій в ціні ікрі друге життя за допомогою розчину марганцю, який нейтралізує неприємний запах зіпсованого продукту. Щоб блищала - додають масло, щоб не була гіркою - аскорбінку, підфарбовують і додають консерванти. Так що, купуючи заповітну баночку, будьте уважні і обережні!

Вино. Замість винограду - дешеві виноматеріали... Біле вино розводять водою, а червоне - білим. І найстрашніше: іноді виноматеріали взагалі не використовують! Часто аферисти створюють свою "продукцію" виключно з барвників, води, цукру і етилового спирту. Увага: випивши такий фальсифікат, можна серйозно отруїтися! Завжди перевіряйте етикетки, вони повинні бути акуратно приклеєні, дивіться на дно пляшки - осад, якщо і допускається, то невеликий. І останнє - не купуйте занадто дешевий продукт.

Сир. Недбайливі виробники часто видають дешевші сири за більш дорогі. І це в кращому випадку! У несправжньому сирі замість молока використовуються пальмова олія і барвники.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme