Полтава

Продукти, що допоможуть вберегтися від грипу

Найкорисніші продукти, що сприятимуть зміцненню імунітету взимку

05 січня 2017, 09:45

Продукти, що допоможуть вберегтися від грипу

Наразі в Полтаві епідемія грипу та ГРВІ, а нещодавно вже було зареєстровано перший випадок смерті від ускладнень вірусом, пише Depo.Полтава.

Однією з причин слабкого імунітету є відсутність необхідних вітамінів в організмі. Вберегтися від авітамінозу та вірусних захворювань допоможуть деякі корисні продукти.

Шипшина

Шипшина є рекордсменом за вмістом вітаміну С, який так потрібен нам взимку. Окрім нього, вона багата на вітаміни, що зміцнюють роботу серцево-судинної системи: магній, калій, фосфор та вітаміни групи В-2. 

Щоб приготувати шипшиновий настій, потрібно подрібнити дві столові ложки сухої шипшини і залити її окропом. Настоювати під кришкою десять хвилин або залишити на ніч в термосі.

Квасоля

Квасоля, яку більшість з нас просто ненавидить, є незамінним продуктом у здоровому раціоні. Вона містить вітамін В-6 та багато заліза, що допомагає виробляти антитіла і піднімає імунітет.

Окрім того, квасоля допомагає виробленню в організмі інтерферону, який захищає його від хвороб, містить багато білка та є чудовим антидеприсантом.

Морепродукти

Будь-яка морська риба багата цинком і селеном, які зміцнюють імунітет організму. Такими ж властивостями володіють морепродукти - кальмари, креветки, мідії. Та найбільше джерело здоров'я - звичайна скумбрія або минтай.

Кисломолочні продукти

Молочні продукти - це джерело вітаміну D і кальцію. Стакан кефіру або натурального йогурту здатні впоратися з токсичними речовинами, що виникають у кишечнику та ослаблюють імунітет.

Рослинні масла

Оливкове, лляне, кунжутне масло багаті вітаміном Е. Це антиоксидант, який уповільнює процеси старіння і піднімає імунітет.

Перепелині яйця

Перепелині яйця багаті на калій, фосфор та залізо. Особливо їх рекомендують вегетаріанцям і людям з важкими фізичними навантаженнями. До того ж, перепелині яйця не схильні до гельмінтозів, як курячі.

Каші на сніданок

З’ївши на сніданок кашу, ви заряджаєте свій організм на весь день. Це незамінний продукт взимку. Найкорисніші крупи - вівсяна і гречана. Крім підтримування організму в тонусі, каші покращують травлення.

Друзі, приєднуйтеся до наших груп "ВКонтакте" та у "Фейсбуці".

Більше про життя Полтави читайте на Depo.Полтава

Loading...
Loading...