Психологи знають, як їсти і не товстіти

Не тільки дієтологи, але і психологи дають цінні поради з приводу правильного харчування

Часто саме до культури вживання продуктів відноситься і проблема із зайвою вагою, повідомляє Depo.Полтава, посилаючись на Smak.

Відомий психолог і телеведучий, Михайло Лабковський, вважає, що ні в якому разі не можна відчувати почуття провини і тривожності, навіть якщо ви злегка переборщили з їжею. Спеціаліст висловлюється з цього приводу досить відверто: "Надмірна вага і бажання жерти шоколад кілограмами - це ознака неврозу. Я не кажу про тих, у кого гормональні порушення. Але якщо людина здорова, вона спокійно може дозволити собі нормальний 18% сир зі сметаною і цукрм".


Психолог вважає, що всі ми маємо право вибору, але не варто враховувати тільки раціональні міркування, наприклад, починаючи з того "що з'їсти на вечерю" і закінчуючи більш глобальними життєвими питаннями "з ким жити", "що далі робити", "ким працювати". Ми вибираємо знежирений сир, переконуючи себе, що він корисний, але знаємо, що він несмачний, точно так робимо і з вибором робочого місця - "так, робота мені не подобається, зате платять добре".

Психолог упевнений, що найправильніша мотивація, абсолютно спонтанна і нераціональна, це якраз те, що повинно бути вам до душі - "мені так подобається і я так люблю". А неправильне, на думку експерта - гіпертрофоване почуття провини. Ось, наприклад, ви довго стримуєте себе від того, щоб з'їсти шматочок торта, а потім відбувається "перелом" у свідомості, і, замість одного шматочка з'їдається один за іншим. Таким чином людина намагається втішити себе і заглушити почуття провини, вважає психолог.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme