Прокуратура Полтавщини повернула у комунальну власність 2 га земельних ділянок

ТОВ "Луксор-УТР", не повідомивши місцеву владу, передало орендовані земельні ділянки іншим особам

Прокуратура Полтавщини повернула у комун…

Господарський суд Полтавської област задовольнив три позовні заяви Лубенської місцевої прокуратури до ТОВ "Луксор-УТР" щодо розірвання договорів оренди на три земельні ділянки площею понад 2 га і з нормативно-грошовою оцінкою понад 8 млн грн. Про це повідомляє Depo.Полтава з посиланням на прокуратуру Полтавщини.

"У позовах прокуратура наполягала на розірванні договорів оренди та поверненні трьох земельних ділянок у комунальну власність територіальної громади с. Вирішальне Лохвицького району", - розповів заступник керівника Лубенської місцевої прокуратури Віктор Фурса.

"Товариство, маючи в оренді земельні ділянки під об'єктами нерухомості, відчужило зазначені об'єкти на користь інших осіб, не повідомивши про це орган місцевого самоврядування та не припинивши дію договорів оренди землі. Вказане спричинило збільшення заборгованості з орендної плати та позбавляло орган місцевого самоврядування права на подальше використання землі на користь громади", - зазначив прокурор.

Нагадаємо, що на Полтавщині оштрафували депутатку однієї з сільрад. Жінку притягнули до адмінвідповідальності за одержання подарунка, вартістю в понад 280 тис. грн. У листопаді 2016 року депутатка отримала від двох жителів Лубен, які не є її близькими родичами, торговельний центр із підвалом, загальною площею понад 1000 кв. м., що перевищує дозволений чинним законодавством розмір сукупної вартості подарунків (2 756 грн на 2016 рік).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme