Борщик у глиняному горщику: На Полтавщині відбувся найсмачніший фестиваль

На гастрономічному фестивалі у Опішні частували борщами на різний смак та іншими традиційними смаколиками

Depo.
13 серпня 2017 09:30
ФОТО: depo.ua

Вчора, 12 серпня у с. Опішня на Полтавщині відбувся четвертий міжнародний гастрономічний фестиваль-квест "Борщик у глиняному горщику", повідомляє кореспондент Depo.Полтава.

Фест-квест розпочали вже о 08:00, з самого ранку учасниці з Полтавщини, Черкащини, Житомирщини та Дніпропетровщини готували по чотири різновиди борщу за оригінальною народною рецептурою. Борщів на фесті – на будь-який смак, тут і пісні страви, і рибні, і м'ясні, презентували навіть борщі з полуницею та грушами. Господині порадували гостей і своїми авторськими рецептами.

Готували на святі ще й польські та гуцульські борщі, а також класичний полтавський борщ з галушками. Окрім традиційної української страви на фестивалі пригощали коржами, книшиками, варениками, качаною кашею, хлібною закваскою та іншими смаколиками.

Паралельно з приготуванням борщів влаштовували реконструкцію опішнянського весілля. У традиційних костюмах, з танцями та піснями кожен бажаючий мій відчути себе у ролі нареченої та нареченого.

Провели також майстер-класи з гончарства та презентацію фільмів про Борщики у глиняних горщиках 2014, 2015 та 2016 років.

Окрім того, на святі повністю відтворили традиційний обряд випікання короваю. А наймолодші учасники також отримали можливість відчути себе професійними кухарями. Вони самі готували та подавали до столу вареники.

Після презентації та дегустації страв відбулося нагородження переможців, а далі – святкова дискотека у етно-стилі.

Друзі, приєднуйтеся до нашої групи у "Фейсбуці".

Більше про життя Полтави читайте на Depo.Полтава