На Сорочинському ярмарку не рекомендують продавати шаурму і тістечка

Держсанепідемслужба опублікувала список страв, які не рекомендують продавати на Сорочинському ярмарку

На Сорочинському ярмарку не рекомендують…

Головне управління Держсанепідслужби в Полтавській області опублікувало список страв, які не рекомендують готувати на ярмарку, повідомляє Depo.Полтава, посилаючись на "Коло".

Серед опублікованого такі продукти:
1. Кремові кондитерські вироби з масляним та заварним кремом.
2. Субпродуктові ковбасні вироби (ліверні, кров'яні) та зельці.
3. Молочні коктейлі.
4. Відварене м'ясо та субпродукти (язик, серце, печінка).
5. Страви з січеного м'яса (котлети, биточки, шніцелі, люля-кебаб, тощо), борошняні, овочеві страви із м'ясним фаршем (налисники, котлети в тісті, перець з начинкою м'ясним фаршем, чебуреки, тощо), крім тих, що приготовані із заморожених напівфабрикатів, виготовлених на підприємствах харчової промисловості та стаціонарних підприємствах ресторанного господарства.
6. Паштети, холодці, заливні страви.
7. Шаурма
8. Овочеві та м'ясні салати, окрошка
9. Гриби дикорослі свіжі, консервовані

Крім того підприємцям нагадують, що вони повинні мати усі необхідні документи та дозволи для реалізації своєї продукції й забезпечити належні санітарні умови приготування та зберігання їжі.

Незважаючи на значний список заборонених продуктів, організатори запевняють, що голодним на ярмарку ніхто не залишиться. Окрім танців і жартів, гостей частуватимуть салом, полтавськими галушками, борщем та кулішем.

Поярмаркувати планують заклади громадського харчування зі Львова й Тернополя, Харкова й Одеси, Києва та Полтави. Також на гостей чекає презентація української, грузинської, вірменської, азербайджанської, узбецької та інших національних кухонь.

Більше новин про життя міста і області читайте на Depo.Полтава.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme