Не лише закуска: які страви можна приготувати із чіпсами
Чіпси можна використовувати не тільки як закуску, але і як повноцінний інгредієнт при приготуванні різних страв, у тому числі для святкового столу. У статті докладно описано кілька рецептів із популярними снеками
Курячі нагетси в паніровці з чіпсів
Для приготування 3-4 порцій знадобляться:
- куряче філе — 0,5 кг;
- яйця — 2 шт.;
- борошно — 3 ст.л.;
- 100-120 г снеків — краще вибрати класичні чіпси в інтернет-магазині без яскравих смакових добавок.
Необхідно нарізати філе на невеликі шматочки, вмочити кожен в борошно, а потім в яйце і після обваляти в подрібнених чіпсах. часниковим соусом.
Салат з куркою, ананасами, сиром та чіпсами
Інгредієнти:
- куряче філе — 300 г;
- консервовані ананаси — 150-200 г;
- твердий сир — 100 г;
- майонез — 2-3 ст.
- чіпси без яскраво вираженого смаку – 50 г;
- сіль за смаком.
Куряче філе потрібно заздалегідь відварити в підсоленій воді, остудити і нарізати кубиками, а потім змішати з ананасами і сиром, заправити майонезом. Зверху страва посипається подрібненими чіпсами. скибочок картоплі надає готовій страві виразного смаку і цікавої текстури.
М'ясна запіканка
Для м'ясного шару знадобляться:
- фарш (свинячий, яловичий або змішаний) — 400 г;
- одна середня цибулина;
- томатна паста — 2 ст.
- соняшникова олія — 1-2 ст.
- сіль та перець за смаком.
Для пюре:
- картопля — 500 г;
- молоко — 100 мл;
- вершкове масло — 30 г;
- сіль за смаком.
Для верху:
- чіпси — 50-70 г;
- твердий сир — 100 г.
Першим ділом слід дрібно нарізати цибулю і обсмажити його до сковороди з маслом. Викласти фарш і обсмажувати до готовності, потім додати томатну пасту, сіль і спеції. Зверху рівномірно розподілити шар пюре, а потім посипати подрібненими чіпсами, які можна замовити в маркеті важливих штук MAUDAU, і натертим на крупній тертці сиром. нарізати запіканку порційно. Особливо добре ця страва поєднується з легкими овочевими салатами та соліннями.
Омлет чи яєчня з чіпсами
Чіпси можна злегка подрібнити і втрутити в яєчну суміш або викласти на сковороду перед заливкою яєць. У першому випадку снеки трохи розмокають, надаючи готовій страві солонуватий смак. У другому варіанті зберігається хрумка текстура. Також чіпси можна додавати в яєчню-бовтанню з шинкою, сиром та зеленню.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава