UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Розумне" схуднення: Як правильно поєднувати продукти

Дієтологи розповіли, що з чим краще їсти, аби зберегти струнку фігуру

"Розумне" схуднення: Як правильно поєдну…

Аби тримати організм у тонусі та зберегти струнку талію, не обов'язково сидіти на виснажливих дієтах. Варто лише знати, як правильно та "розумно" поєднувати продукти у своєму раціоні. Фахівці дають декілька порад, що з чим краще їсти, а яких їстівних "комбінацій" краще уникати, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Лізу.

Дієтологи стверджують, що небажаним є одночасне поєднання кислих (наприклад, цитрусові) і крохмалистих продуктів (пшениця, гарбуз, коренеплоди). Кислоти знищують речовини, що переварюють крохмал. Не рекомендується також поєднувати білки з білками (м'ясо з яйцями, молоко з горіхами, сир і м'ясо). Для їх перетравлення виділяється шлунковий сік різної кислотності, так що один з білків буде переварений неправильно.

Є й комбінації продуктів, що у дуеті дадуть подвійну користь та допоможуть зберегти струнку фігуру, зокрема:

Зелений чай та лимон. Часточка лимону, додана до зеленого чаю, збільшує ефективність антиоксидантів, що містяться в ньому. А ось з цукром зелений чай погано "сусідить".

Йогурт та яблуко. Це ідеальне поєднання для тих, хто хоче "почистити" організм і швидко привести його до ладу. Йогурт також можна замінити кефіром або кислим молоком.

Манго та мигдаль. Манго покращує розщеплення жирів і допомагає схуднути. При цьому, фрукт містить багато вітаміну С, а мигдаль - вітаміну Е, в поєднанні ці продукти добре зміцнюють імунітет.

Зелень та овочі. М'ясо, особливо свинина, засвоюється організмом повільно, Тому щоб уникнути бродіння, його краще їсти з зеленню або овочами. Вони допомагають переварюванню білків і покращують перистальтику кишечника.

Стручкова квасоля та кукурудза. Квасоля - джерело білка, який необхідний м'язам. Кукурудза допоможе очистити організм і вивести з нього жири.

Сьомга та локшина. Незважаючи на свою жирність, сьомгу їдять під час схуднення. Вона допомагає підтримувати на потрібному рівні кількість лептину, який відповідає за швидкість обміну речовин в організмі. А жирні кислоти омега-3, які містяться в сьомзі, в поєднанні зі складними вуглеводами зарядять енергією і допоможуть підвищити концентрацію.

Картопля та сир. В поєднанні ці продукти охочіше віддадуть організму білок, який поліпшить обмін речовин.

Квашена капуста та кмин. Клітковина, що міститься в капусті, очищає організм, а ефірне масло кмину підсилює цю дію.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme