Смакота до чаю: Як приготувати шоколадно-апельсинові кекси з глазур'ю
Шоколадні кекси не залишать байдужим жодного ласуна, а приготувати їх зможе навіть кулінар-новачок
З настанням холодів хочеться загорнутися у затишну теплу ковдру і досхочу передивлятися улюблені кінострічки та серіали за чашкою ароматного гарячого напою, а ще краще—у приємній компанії. Єдине, чого не вистачає для повної картини—щось смачнюче та солоденьке. Наприклад, шоколадно-апельсинові кекси з глазур'ю та горішками, які не залишать байдужим жодного ласуна. Ці кекси "подужає" навіть недосвідчена господиня, оскільки рецепт доволі простий і не забере багато часу.
Для приготування 12 кексів знадобляться такі інгредієнти:
- 2 яйця;
- 200-300 г цукру;
- 200 мл пряженого молока кімнатної температури;
- сік та цедра половини апельсина;
- 3 ст. л. розтопленого вершкового масла;
- 250 г просіяного борошна;
- 2 ст. л. какао-порошку;
- 1 ч. л. соди, гашеної оцетом;
- трохи ваніліну за смаком для аромату.
Для приготування глазурі знадобиться:
- 150 г цукрової пудри;
- 3 ст. л. какао-порошку;
- 2 ст. л. розтопленого вершкового масла;
- 70 мл молока.
Рецепт тіста для кексів
Яйця ретельно збити з цукром. Слідом влити молоко, масло та сік апельсина, продовжуючи збивати. Далі додаємо соду і перемішуємо масу.
Просіяне борошно з'єднуємо з какаю та ваніліном і поступово додаємо у тісто (в декілька етапів), постійно помішуючи. Тісто має бути консистенції густої сметани.
Приступимо до випікання. Кекси краще готувати у силіконових формах, попередньо змазаних рослинною олією. Важливо наповнити форми лише на 1/3, щоб тісто не вийшло за краї.
Випікати у розігрітій духовій шафі близько пів години.
Рецепт шоколадної глазурі
Поки кексики остигають, приготуємо "глянцеву" глазур, яка дуже швидко застигає і не потребує зайвого клопоту на кухні. Рецепт простий: цукрову пудру з'єднати з какао-порошком, а слідом додати молоко і вершкове масло. Ретельно перемішати і довести до однорідної маси, позбавившись "комочків". Декілька хвилин почекати, поки глазур застигне, і можна використовувати.
Готові кекси прикрасити глазур'ю та посипати горішками, цукатами або сухофруктами, і можна смакувати та частувати гостей.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава