ЧС 2018
Вибори-2019
Онлайн
Сектор
Спецпроекти
Країна Укропів

ТОП-7 найсмачніших сезонних десертів: Що можна приготувати з запашної дині

Найчастіше динею ласують у сирому вигляді, але якщо дати фантазії "розгулятись", з неї можна приготувати безліч кулінарних шедеврів

Depo.
5 серпня 2018 17:00
ФОТО: depo.ua

З настанням серпня на полицях магазинів та на ринках вже масово з'являються перші дині – одні з найбажаніших плодів літа. Проте купувати їх рекомендують аж з середини місяця, адже тільки тоді на ринки починають завозити домашні плоди, а не вирощені у тепличних умовах.

Соковита та солодка диня не потребує термічної обробки. Нею полюбляють ласувати у "сирому" вигляді, але якщо увімкнути фантазію, можна приготувати безліч кулінарних шедеврів. Прості у приготуванні десерти з дині не заберуть багато часу. Окрім того, завдяки низькій калорійності вона вважається дієтичним продуктом, тож такі смаколики не додадуть зайвих сантиметрів у талії.

Depo.Полтава пропонує декілька рецептів динних страв, які точно не залишать байдужими ваші смакові рецептори.

Сирний десерт з динею, морквою і сметаною

Для приготування такого на перший погляд "екзотичного" десерту знадобиться:

- стакан сиру;
- морква;
- скибочка дині;
- 3 ст. л. сметани;
- 1 ст. л. меду або цукру.

Приготування:

Для початку слід розім'яти виделкою сир протягом п'яти хвилин, додати сметану, перемішати до однорідності. Тоді - почистити і потерти на дрібній тертці моркву, перемішати з сиром, додавши мед або цукор.

Потім зняти з скибочки дині шкірку, дрібно нарізати м'якоть, додати в сирну масу, перемішати і розкласти десерт по креманкам. Після цього десерт можна подавати до столу.

Холодний динно-полуничний десерт

Для приготування смаколику слід запастись такими продуктами:

- 300 г м'якоті дині;
- 10 г ванільного цукру;
- 300 г полуниці;
- 75 мл меду.

Рецепт:

Спочатку вимиту диню треба очистити від шкірки, видалити насіння і нарізати невеликими скибочками. Полуницю - викласти в сито і промити під проточною водою. Потім обидва інгредієнти разом з цукром і медом перебити до консистенції пюре.

Готову масу викласти в контейнер і відправити в морозильну камеру, щогодини перемішуючи десерт. За декілька годин готовий десерт вже можна буде пересипати в креманки і подавати до столу, прикрашеним шматочками полуниці.

Динно-ванільний мармелад

Для приготування мармеладу господиням знадобляться такі інгредієнти:

- 500 г дині;
- 60 мл холодної кип'яченої води;
- свіжовичавлений сік одного лимона;
- 25 г желатину;
- стакан цукру;
- стручок ванілі.

Спосіб приготування:

Диню слід помити та звільнити від шкірки, м'якоть плоду нарізати кубиками. Зі стручка ванілі дістати насіння і розподілити його по дині. Все це – засипати цукром і залишити на пару годин, щоб виділився сік.
Після цього диню треба варити на слабкому вогні протягом п'яти хвилин.

Далі – змолоти суміш до консистенції пюре і проварити ще три хвилини, зняти з вогню, накрити рушником і залишити "відпочивати" на цілу ніч.
На ранок желатин залити холодною кип'яченою водою, перемішати та дати набухнути. В ємність з динею додати сік лимона, поставити на плиту і варити протягом п'яти хвилин.

Желатин розпустити на водяній бані, влити його в гаряче пюре, перемішати і розлити по невеликих формочках. Суміш охолодити і поставити в холодильник на декілька годин, а вже згодом можна ласувати смачним десертом.

Домашнє динне морозиво

Для простого, але смачного та вишуканого диневого морозива знадобиться всього три інгредієнти:

- 500 г м'якоті дині;
- 200 г цукру;
- 500 мл вершків найвищої жирності.

Рецепт:

Диню очистити від шкірки та насіння, після чого подрібнити в блендері з додаванням цукру. Вершки збити в круту піну та з'єднати цю масу з динним пюре.
Отриману cуміш відправити в морозильну камеру. Вже за годину дістати морозиво та перемішати, повторивши таку ж процедуру ще за годину. Залишити десерт для остаточного заморожування на 5-6 годин. Готове морозиво без зайвих барвників та жирів можна прикрасити фруктами чи горіхами.

Манний пиріг з динею на кефірі

Манний диневий пиріг стане гарною окрасою святкового літнього столу, а для його приготування господиням слід запастись такою продуктовою корзиною:

- 100 г вершкового масла;
- склянка кефіру;
- 400 г дині;
- 120 г цукру;
- стакан манки;
- 1 ч. л. з гіркою розпушувача;
- три яйця;
- склянка борошна.

Приготування:

Манну крупу треба залити кефіром та залишити "відпочивати" на півгодини, щоб пиріг вийшов ніжним та м'яким. Цукор розтерти з дрібкою солі і трьома яйцями і з'єднати обидві суміші. Влити розтоплене масло або маргарин та додати борошно і розпушувач. Далі готову суміш слід ретельно перемішати та залишити та декілька хвилин.

М'якоть дині нарізати кубиками та додати її у тісто. У підготовлену для випікання форму, помащену оливковою олією, вилити тісто та тримати у духовій шафі підгодини при температурі 180°. При необхідності пиріг в кінці можна перевернути, щоб він підрум'янився і з другої сторони.

Остудити та подавати до столу.

Цитрусово-диневий тортик

Для приготування освіжаючого тортика з соковитою динею знадобиться:

- 2/3 склянки пшеничного борошна;
- 3 яйця;
- 2 ст. л. апельсинового соку;
- 3 ст. л. цукру для тiста і стільки ж для начинки;
- дрiбка соди;
- 1 кг динi;
- 5 ст. л. лимонного соку;
- 20 г желатину;
- 500 мл густої сметании;
- кiвi, м'ята - для подачі.

Рецепт:

Аби приготувати тісто, яйця треба збити з цукром та соком лимону і апельсину. Змішати борошно з содою і яєчною масою та викласти тісто у змащену олією форму, після чого випікати 25 хвилин при температурі 220°. Готовий корж охолодити i витягнути з форми.

Дину звільнити від шкірки, вирізати кульки і полити їх частиною лимонного соку. Іншу частину дині подрібнити, змішати з лимонним соком і цукром.

Желатин замочити у холоднiй кип'яченiй водi до набрякання, розтопити на водянiй банi й влити тонким струмком у динне пюре. Після цього слід долити до нього збиту охолоджену сметану та охолоджувати ще 15 хвилин.

Крем викласти на корж, розрівняти і залишити у холодильнику на 2 години. Прикрасити торт кульками дині, скибочками ківі і свіжою м'ятою.

Диневі кекси

Щоб побавити рідних пухкими диневими кексами слід запастись такими інгредієнтами:

- 2 ст. л. пшеничного борошна;
- 300 гр дині;
- 100 гр вершкового масла;
- 1 стакан цукру;
- 100 г сметани;
- 2 курячих яйця;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 2 ст. л. картопляного крохмалю.

Рецепт:

Стакан цукру змішати з яйцями та збити. Шматочок розтопленого вершкового масла додати до яєчної суміші разом зі сметаною, після чого знову збити міксером. Просіяне борошно змішати з розпушувачем і поступово додати у готову суміш, замішуючи тісто, яке має бути схожим за консистенцією на сметану. Дати тісту "відпочити" та приготувати начинку.

Диню очистити від шкіри і нарізати кубиками, після чого посипати крохмалем і додати у тісто. Форми для кексів змастити олією і розкласти тісто. У розігріту до 160 ° духову шафу поставити кекси і випікати протягом півгодини.

Готові кекси посипати цукровою пудрою і можна подавати до столу.

Друзі, приєднуйтеся до нашої групи у Facebook.

Більше про новини Полтави читайте на Depo.Полтава