Як наїстися святкового олів'є без ризику для фігури

Як приготувати найпопулярнішу новорічну страву, щоб потім не картати себе за зайві кілограми
Depo.
27 грудня 2016 10:30
ФОТО: depo.ua
Як наїстися святкового олів
Як наїстися святкового олів'є без ризику для фігури

Кожна дбайлива господиня у новорічну ніч прагне здивувати своїх рідних та близьких різноманіттям смачних страв. Серед них можуть бути нові, екзотичні рецепти, але яке ж застілля без традиційних святкових смаколиків? Одне не тішить - стрілка на вагах та дискомфорт, що стрімко набирає оберти після смачної, але такої важкої їжі, пише Depo.Полтава.

Перлиною новорічного столу є традиційний салат, від якого у святкову ніч просто неможливо відмовитись,а й не треба. Не надто корисні інгредієнти в "Олів'є" можна замінити іншими, менш калорійними.

Один з найзаклятіших ворогів ідеальної фігури - магазинний майонез. Проте, якщо витратити трішки часу і приготувати домашній майонез,можна уникнути продуктів, які навряд чи підуть на користь здоров'ю. Серед таких: оцтова кислота, концентрати білка молочної сироватки, цукор, сухий жовток, сода, крохмал, консерванти, барвники та ароматизатори. А майонез, приготовлений самостійно, буде містити лише оливкову олію, яєчний жовток, сіль, гірчицю і лимонний сік. Проте, "Олів'є" можна приготувати і з іншим соусом – на основі авокадо та натурального йогурту.

Іншим, не менш злим ворогом для фігури є ковбаса. Цей продукт - джерело насичених жирів і трансжирів, які призводять до різних захворювань. Також в ковбасі багато нітратів - речовин, що забарвлюють сіру масу в рожевий колір. Замість неї покладіть в салат варену або запечену грудку курки чи індички. У ній в півтора рази менше кілокалорій, в два рази більше білка (30 г) і в 13 разів менше жиру (1,8 г). Огірки ж виключати з рецепту не варто, слід просто замінити солоні або мариновані на свіжі.

Отже, для приготування низькокалорійного "Олів'є" знадобиться:
Зелений горошок - 100 г.
Картопля - 100 г.
Морква -100 г.
Біла цибуля – 1 шт.
Свіжі огірки - 100 г.
Куряча грудинка – 100 г.
Куряче яйце – 1 шт.
Спеції за смаком.

Для домашнього майонезу:
Гірчиця - 1 ч. л.
Оливкова олія - 1 ч. л.
Лимонний сік -1 ч. л.
Яєчний жовток -1 шт.

Для соусу на основі йогурту:
Авокадо - 1 шт.
Йогурт - 50 г.
Гірчиця - 1 ч. л.
Соєвий соус - 1 ч. л.
Яєчний жовток - 1 шт.
Сіль, перець - за смаком.

Приготування:

Для початку слід вимити картоплю і моркву, скласти їх в каструлю і варити близько 30-40 хвилин до готовності. Окріп злити і поставити овочі в прохолодне місце. Коли овочі охолонуть, очистити їх від шкірки. Потім зварити яйце вкруту, почистити, розрізати навпіл та відділити білок від жовтка.

Зелений горошок помістити в каструлю, залити гарячою водою і потримати на вогні 5-7 хвилин, після чого злити воду.

Курку або індичку для салату запекти або приготувати на пару до повної готовності, остудити та подрібнити. Після цього нарізати кубиками курячий білок, картоплю, моркву, цибулю та огірки. Подрібнене м'ясо разом з овочами скласти у салатницю.
Далі - готуємо соус. Щоб приготувати домашній майонез, треба змішати в блендері гірчицю, оливкову олію, лимонний сік та яєчний жовток, додати солі на смак. А для соусу на основі йогурту, слід змішати м'якоть авокадо, натуральний йогурт, яєчний жовток, соєвий соус і гірчицю, посолити та поперчити.

На фінішній прямій салат залити соусом та добре перемішати. Перед подачею на стіл наш святковий дієтичний "Олів'є" обов'язково має настоятися 20-30 хвилин.

Друзі, приєднуйтеся до наших груп "ВКонтакте" та у "Фейсбуці".