Як змінилися ціни на продукти харчування за минулий рік

Показники, які стосуються всіх і кожного в області, оприлюднило Головне управління статистики Полтавщини

Як змінилися ціни на продукти харчування…

Загалом у січні–вересні 2016р. на споживчому ринку області ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,6%. Найбільше (на 45,2% та 39,6% відповідно) подешевшали яйця та овочі, повідомляє Depo.Полтава, посилаючись на Головне управління статистики у Полтавській області.

Знизилися також ціни на: сало (на 16,8%); цукор (на 8,4%); рис (на 6,9%). 

Водночас дорожчими стали фрукти на 9,5%, масло – на 9,4%, продукти переробки зернових – на 9,3%, сир і м’який сир (творог) – на 7,9%, молоко, безалкогольні напої – на 6,5%, м’ясо та м’ясопродукти – на 5,1%, олія соняшникова – на 3,8%, хліб – на 1,7%, макаронні вироби – на 1,5%, риба та продукти з риби – на 0,6%.

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби підвищилися на 15,5%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 17,2%, алкогольних напоїв – на 12,9%.

Отож, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у січні–вересні 2016 р. становив 107,1% при загальноукраїнському показникові в 106,4%. Для прикладу, у січні–вересні 2015 р. ІСЦ складав 143,6%. Нагадаємо, індекс інфляції – показник, який фіксує зростання/зниження нинішніх цін відносно базисного року – показника, який прийнято вважати за 100%. Відповідно, якщо ІСЦ перевищує позначку сотні – ціни зросли.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme