З початку року у Кременчуці на 27% почастішали випадки харчових отруєнь

Найпоширенішим джерелом кишкових інфекцій визнали продукти, які реалізують у місцях стихійної торгівлі

У Кременчуці за сім місяців поточного року зафіксували збільшення кількості захворювань на гострі кишкові інфекції на 27%, більшість з яких припадає на дитяче населення. Про це повідомили у прес-службі Кременчуцької міської ради, пише Depo.Полтава.

За інформацією фахівців Держпродспоживслужби Полтавщини, найпоширенішими джерелом зараження є молочні та м'ясні продукти, які реалізують в місцях стихійної торгівлі.

Також почастішали захворювання ботулізмом – цього річ зареєстрували вже три випадки. Окрім того, фахівці просять кременчужан бути обережними з вживанням дикорослих грибів, які мають особливість накопичувати токсичні речовини із навколишнього середовища, тому їх не рекомендується збирати поблизу великих транспортних магістралей.

Нагадаємо, у Кременчуці на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалили рішення продовжити купальний сезон до 15 вересня.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава