Десерт для гурманів: Як приготувати варення з квіток сакури
Ароматне варення з пелюсток сакури традиційно готують в Японії
Як і будь-яке інше варення, його використовують як прикрасу для тістечок і тортів, додають в йогурт і намазують на тост, пише Depo.Полтава.
Для приготування варення знадобиться:
60 г квітів сакури
250 г цукру
1 щіпка солі
1 ст.л меду
300 мл води
5 ст.л. лимонного соку
300 мл води
2 чайні ложки порошкового желатину
Пелюстки сакури необхідно відокремити від тичинок, листя і стебел, інакше варення буде гірчити. Пелюстки необхідно промити холодною водою, потім гарячою, і залити сиропом. Детальну відео інструкцію на ютуб виклала блогер pankobunny.
До речі, в Японії пелюстки сакури використовують також для приготування желе, лікерів і десертів.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава