UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Корисна смакота: ТОП "гарбузових" рецептів, що сприятимуть схудненню

Гарбуз - сезонний овоч, багатий величезною кількістю мінералів і вітамінів, який збереже талію стрункою, а самопочуття – відмінним

Корисна смакота: ТОП "гарбузових" рецепт…

Взимку хочеться побалувати себе смачненькими стравами, але постійних страх погладшати змушує збавити кулінарні оберти та фантазію. Та серед продуктів є такі, що вражають своєю корисністю та низькокалорійністю. Зокрема, до таких можна віднести гарбуз – овоч, який у фінансовому плані може дозволити собі кожна господиня.

Окрім низької ціни, серед переваг гарбуза -величезна кількість мінералів і вітамінів. Завдяки такому змісту, продукт допомагає швидше оновлюватися всьому організму, а за рахунок низької калорійності (25 калорій на 100 г) сприяє схудненню.

Страви з гарбуза прості у приготуванні та не займуть багато часу. Depo.Полтава пропонує найсмачніші та найбезпечніші для фігури "гарбузові" рецепти.

З гарбуза можна приготувати як солодкі, так і солоні страви – випічку, салати, супи та інше. Тим, хто хоче поласувати солоденьким сподобається рецепт гарбузової запіканки.

Гарбузова запіканка

Для приготування цієї страви господиням знадобиться:

400 г гарбуза;
160 г вівсяних пластівців;
2 яйця.;
60 г кураги;
50 г мигдаля;
6 г розпушувача.

Приготування:

Для початку слід підготувати гарбуз – очистити його і натерти на крупній тертці. Далі- додати вівсяні пластівці та ретельно перемішати. Після цього додати збиті яйця та ретельно перемішати суміш. Курагу та мигдаль подрібнити і теж додати у загальну суміш. Наостанок – всипати розпушувач. Готову суміш покласи у форму та запекти у духовці при температурі 180 градусів.

Серед варіантів гарбузових десертів є також Чізкейк у оригінальному виконанні, який гарно підійде для сніданку.

Гарбузовий чізкейк

Для приготування чізкейку з гарбуза знадобиться:

400 г гарбузового пюре;
250 г печива;
200 г сметани;
7 столових ложок згущеного молока;
50-60 г смаженого фундука;
70 г вершкового масла;
цукор, шоколад, кориця і мускатний горіх.

Приготування:

В одній ємності треба подрібнити печиво і горіхи на дрібну крихту, туди ж додати вершкове масло (заздалегідь розм'якшене), дрібку солі і 50 г цукру. Все перетерти, доки не вийдуть крихти середнього розміру. Виклаcnb їх у спеціальну скляну форму та вирівняти, щоб вийшла основа для десерту товщиною близько 7 мм, а потім прибирати в холодильник.

Далі, в окремому посуді слід збити сметану, додати згущене молоко, не перестаючи збивати. Відокремити половину маси і змішати її з підготовленим заздалегідь гарбузовим пюре, додати до неї трохи кориці і мускатного горіха.

Тоді гарбузову масу треба викласти на основу з печива, зверху намазати залишками крему зі сметани. Потім прибрати майже готовий чізкейк на 2 години в холодильник, зверху присипати шоколадною крихтою.

Смачним та корисним сніданком стануть і ніжні гарбузові оладки.

Оладки з гарбуза

Для приготування цієї страви слід "запастись" такими продуктами:

200 г гарбуза;
3 ст. л. пшеничного борошна;
100 г сметани;
1 ст. л. цукру;
1 яйце;
1/4 ч. л. харчової соди;
5 г ванільного цукру ;
рослинне масло, сіль за смаком.

Приготування:

Очищений гарбуз треба натерти на середній терці та покласти в окріп на 3-4 хвилини, потім відкинути на друшляк. Коли маса охолоне, подріднити її та змішати і іншими інгредієнтами і замісити тісто. Готове тісно викласти ложкою на розігріту пательню з рослинним маслом. Подавати можна з гарячим медом.

Гарним до чаю та кави стане варення, сповнене вітамінами.

Дієтичне гарбузово-апельсинове варення

Для приготування гарбузового варення знадобиться:

1, 5 кг гарбуз;
1 апельсин;
половинка лимона;
склянка води;
мед за смаком.
Приготування:

Почищений гарбуз, апельсин і лимон треба нарізати на невеликі часточки і подрібнити. Все це скласти у каструлю та налити 0,5 склянки води. Суміш накрити кришкою та поставити на невеликий вогонь.

Постійно перемішувати гарбузову масу, і якщо почне підгорати – додати ще води. Як тільки гарбуз добре провариться, варення буде готове. Тоді суміш слід охолодити та додати мед. Зберігати у холодильнику.

Та не тільки солодкі страви можна приготувати з гарбуза. Чудовий приклад тому – овочеве рагу, яке стане гідною та корисною вечерею.

Низькокалорійне овочеве рагу з гарбуза

Для приготування страви знадобляться такі продукти:

350 г гарбуза;
400 г томатів у власному соку;
300 г відварної курятини;
170 г болгарського перцю;
60 г томатної пасти;
70 г цибулі;
10 г оливкової олії ;
Зелень за смаком.

Спосіб приготування:

Гарбуз слід нарізати кубиками, а плоди томатів – подрібнити. Обидва інгредієнта покласти на пательню, додати цибулю, перець, томатну пасту і поставити на вогонь. Тушкувати під кришкою, поки гарбуз не буде готовий. Тоді треба додати філе птиці та нарубану зелень. Наостанок – посолити та поперчити за смаком.

А до обіду гарбуз можна нафарширувати, вийде корисна та поживна основна страва.

Фарширований гарбуз

Аби приготувати страву знадобляться такі інгредієнти:

1 кг гарбуза;
350 г свинячого окісту;
1 морквина, цибуля;
2 зубчики часнику;
180 мл води;
20 г вершкового масла, приправи і сіль.

Приготування:

Для початку треба зрізати верхівку гарбуза, видалити насіння та частину м'якоті (повинні вийти стінки завтовшки в 1 см). Внутрішню поверхню змастити розтопленим маслом та посолити. Потім, м'якоть гарбуза, моркву та цибулю - подрібнити, а помите та обсушене м'ясо нарізати дрібними кубиками.

Після цього овочі з'єднати з м'ясом, приправити, посолити, додати часник та добре все розім'яти руками. Нафарширувати отриманою масою гарбуз та накрити зрізаною з нього "кришечкою". Тоді слід покласти гарбуз у чашу та долити трохи води, закрити кришкою і випікати близько 2 годин.

До м'яса також можна приготувати котлети. Враховуючи калорійність гарбуза, вони чудово підійдуть як гарнір.

Котлети з гарбуза

Для приготування гарбузових котлет знадобиться:
200-300 г гарбуза
3-4 картоплини
250 г манки
Сіль, перець та соняшникова олія за смаком

Приготування:

Для початку слід натерти на крупній терці овочі та ретельно їх перемішати. До суміші додати сіль, перець та манку (трохи більше половини). Зліпити руками котлети та обваляти у залишках манної крупи, смажити на сильному вогні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme