Новий рік без зайвих кілограмів: Як приготувати дієтичний салат "Олів'є"

Олів'є, попри його високу калорійність, – один із найпопулярніших салатів у новорічному меню. Та варто лише замінити декілька інгредієнтів у рецепті – і можна смакувати улюблений салат без докорів сумління

Фото: ru.depositphotos.com

Кожна дбайлива господиня у новорічну ніч прагне здивувати рідних та близьких різноманіттям смачних страв. Серед них можуть бути нові й екзотичні рецепти, але жодне застілля не обійдеться без традиційних салатів, зокрема без "Олів'є". Єдине, що не тішить після свят — об'єми талії. Однак цієї проблеми можна уникнути, якщо замінити в улюблених стравах декілька інгредієнтів на більш корисні для організму. Depo.Полтава пропонує дієтичний варіант улюбленого салату, який ані трохи не поступається оригіналу за смаковими якостями.

Як приготували низькокалорійний "Олів'є": Чим замінити звичні продукти

Фото: ru.depositphotos.com

Символ 2021 року – Білий Металевий Бик. Ця тварина досить консервативна, не сприймає екзотики та щось надто вигадливе, тому "Олів'є" на столі обов'язково її потішить. Якщо новорічне меню вже готово, однак не дають спокою думки, як не зіпсувати фігуру й поласувати улюбленими справами, можна замінити звичні інгредієнти.

Один з найзаклятіших ворогів ідеальних форм – магазинний майонез. Проте, якщо витратити трішки часу, можна приготувати його самостійно – у рецепт входитиме лише оливкова олія, яєчний жовток, сіль, гірчиця і лимонний сік. Також "Олів'є" можна приготувати й з іншим соусом – на основі авокадо чи натурального йогурту. Ковбасу в улюбленому салаті можна замінити на варену або запечену грудку курки чи індички. Огірки ж виключати з рецепта не варто, варто просто замінити солоні або мариновані на свіжі. 

Рецепт дієтичного "Олів'є"

Попри те, що такий салат потребує більше часу для приготування, він буде значно кориснішим й не менш смачним.

Що знадобиться: 

  • зелений горошок – 100 г;

  • картопля – 100 г;

  • морква – 100 г;

  • біла цибуля – 1 шт.;

  • свіжі огірки – 100 г;

  • куряча грудинка – 100 г;

  • куряче яйце – 1 шт.;

  • спеції – на свій смак.

Для домашнього майонезу візьміть:

  • гірчицю – 1 ч. л.;

  • оливкову олію – 1 ч. л.;

  • лимонний сік – 1 ч. л.;

  • яєчний жовток – 1 шт.

Для соусу на основі йогурту підготуйте:

  • авокадо – 1 шт.;

  • йогурт – 50 г;

  • гірчиця – 1 ч. л.;

  • соєвий соус – 1 ч. л.;

  • яєчний жовток – 1 шт.;

  • сіль, перець – на свій смак.

Як приготувати домашній майонез або соус для "Олів'є"

Щоб приготувати домашній майонез, необхідно змішати в блендері гірчицю, оливкову олію, лимонний сік та яєчний жовток, додати солі на смак.

Для соусу на основі йогурту, потрібно змішати м'якуш авокадо, натуральний йогурт, яєчний жовток, соєвий соус і гірчицю, посолити та поперчити.

Приступаємо до приготування "Олів'є"

  1. Вимийте картоплю і моркву, складіть їх в каструлю і поставте варитися близько 30-40 хвилин до готовності.

  2. Окріп злийте й поставте овочі в прохолодне місце. Коли овочі охолонуть, почистьте їх від шкірки.

  3. Зваріть круто яйце, почистьте, розріжте навпіл та відділіть білок від жовтка.

  4. Помістіть зелений горошок в каструлю, залийте гарячою водою і потримайте на вогні 5-7 хвилин, після чого злийте воду.

  5. Приготуйте на пару чи запечіть курку або індичку, остудіть та подрібніть.

  6. Наріжте кубиками курячий білок, картоплю, моркву, цибулю та огірки. Подрібнене м'ясо разом з овочами складіть у салатницю.

  7. На фінішній прямій салат залийте соусом та добре перемішайте. Перед подачею на стіл святковий дієтичний "Олів'є" обов'язково має настоятися 20-30 хвилин.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава