Тануть у роті: Рецепт низькокалорійних сирників для корисного сніданку
Аби посмакувати улюблену страву з дитинства без "загрози" для фігури, варто лише замінити декілька інгредієнтів у рецепті
Пляжний сезон не за горами, але це не привід навідріз відмовлятись від смаколиків. Щоб приготувати корисний десерт, варто лише замінити декілька інгредієнтів у рецепті улюбленої страви.
Кореспондент Depo.Полтава пропонує рецепт пухкеньких, низькокалорійних, а головне – смачних сирників без цукру, які стануть ідеальним сніданком і допоможуть уникнути зайвих сантиметрів на талії.
Для приготування порції з п'яти сирників знадобиться:
- 200 гр домашнього сиру 5% жирності у брикеті (спресованого);
- 1 куряче яйце;
- 2 ст. л. корисного борошна (найкраще для цієї страви підходить рисове, можна замінити манкою з твердих сортів пшениці);
- 1 ст. л. кокосової стружки;
- щіпка ваніліну для аромату;
- також за бажанням у тісто можна додати мак або сухофрукти.
Процес приготування:
Домашній сир добре розім'яти виделкою, вбити яйце і ретельно перемішати. Додати кокосову стружку і мак/сухофрукти, одну столову ложку борошна і ванілін. Всі інгредієнти змішати до однорідної маси без грудочок.
По робочій поверхні розсипати ще одну столову ложку борошна для формування сирників. Вологими руками зліпити кульку, розміром з куряче яйце. Злегка притиснути і обваляти у борошні кожен сирник.
На розпечену сковорідку, змазану краплею рослинної олії, викласти сирники. Смажити на повільному вогні під кришкою до золотавої скоринки (близько 2-3 хвилини з кожного боку).
Можна подавати до столу гарячими, але після декількох годин у холодильнику сирники стануть ще смачнішими. Найкраще ця страва смакує з медом або сметаною.
Порада для тих, кому важко відмовитись від цукру: замість яйця додайте у тісто половинку стиглого банана. В поєднанні з кокосовою стружкою цей фрукт надасть сирникам оригінального смаку і зробить їх солодшими, хоч і не такими пухкенькими.
ФОТО/ Ангеліна Тихоненко
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава