Як приготувати квасолю, щоб вона не зашкодила вашому здоров'ю

Дієтологи вважають квасолю одним з десяти найкорисніших продуктів
Depo.
21 листопада 2016 11:40
ФОТО: depo.ua
Як приготувати квасолю, щоб вона не зашкодила вашому здоров
Як приготувати квасолю, щоб вона не зашкодила вашому здоров'ю

У квасолі містяться практично всі речовини, необхідні для нормальної життєдіяльності. Її використовують для розвантажувальних дієт, очищення організму і приготування діабетичного харчування, повідомляє Depo.Полтава, посилаючись на Smak.

У квасолі міститься багато крохмалю, білків і інших вуглеводів. Крім того, квасоля може похвалитися великим вмістом різноманітних вітамінів, вона універсальна в якості харчового продукту. Білки, які містяться в плодах квасолі, мають майже такий же ступінь прийняття людським організмом, як білки м'яса та риби. Крім того, в квасолі є вітаміни групи В, РР і С. Білок, що міститься в квасолі, засвоюється легко, але при цьому містять в собі життєво необхідні амінокислоти, такі як: триптофан, лізин, аргінін, тирозин і метіонін. Білок квасолі дуже близький до білка тварин і прирівнюється до дієтичних курячим яйцям, завдяки чому квасоля корисна при вегетаріанському харчуванні і постах.

Однак існує не тільки користь, але і шкоду цього продукту. Шкідливі речовини, що містяться в сирих насінні, заважають роботі травного тракту, пошкоджують слизову шлунку, іноді навіть викликають отруєння.

Щоб страви з квасолі не завдавали шкоди організму, їх необхідно правильно готувати.

Теплова обробка повинна тривати не менше півтори години. При цьому обов'язково використовувати воду, так як при сухому нагріванні шкідливі речовини не руйнуються. Вони втрачають активність лише при варінні.   

А ось корисні речовини при обробці практично не руйнуються, тому варена квасоля має таку ж поживну цінність, як і сира. У консервованої квасолі зберігається до 70% вітамінів і до 80% вихідних мінеральних речовин.

Квасоля хороша і в супах, і в салатах, крім того квасоля додають в борщі, готують традиційну лобіо і незвичайні оладки з квасолею, а також використовують квасолю в приготуванні начинок для наслідках пирогів.   

Найбільш підходять для квасолі прянощі - чилі, запашний перець, імбир, кумін, кориця, гвоздика, мускатний горіх, часник.

Друзі, приєднуйтеся до наших груп "ВКонтакте" та у "Фейсбуці".