Зі смаком горіха: На Росії переходять на нові овочі - "тиквопат" і "кабаксон"

На Росії з'явилися нові овочі

Зі смаком горіха: На Росії переходять на…

Російські вчені отримали нові види овочів при схрещуванні гарбуза, кабачка і патисонів, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на ТАСС.

Астраханські селекціонери при схрещуванні гарбуза, кабачка і патисонів отримали овочі, які назвали "патичок", "тиквопат" і "кабаксон". До кінця року один з цих гібридів буде переданий до державного реєстру для реєстрації, повідомив у четвер ТАСС заввідділом селекції баштанних культур Всеросійського НДІ зрошуваного овочівництва і баштанництва Сергій Соколов.

ин з наших гібридів включать до держреєстру протягом року ", - сказав Соколов.
Він пояснив, що назви отриманих гібридів - це складені слова. "Патичок" вийшло при схрещуванні патисону та кабачка, "кабаксон" - кабачка і патисонів. Послідовність для милозвучності селекціонери поміняли тільки у тиквопата - це гібрид, отриманий при схрещуванні гарбуза і патисону.

"У всіх цих гібридних форм оригінальний присмак, люди по-різному його називають: комусь здається, що присмак мигдальний, кому-то, що горіховий. Найсмачніші тиквопати - у них більш щільна консистенція і самий насичений присмак", - зазначив Соколов , уточнивши, що зараз вивчається попит на нові гібриди.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme