Смакота до чаю: Як приготувати шоколадно-апельсинові кекси з глазур'ю

Шоколадні кекси не залишать байдужим жодного ласуна, а приготувати їх зможе навіть кулінар-новачок
 

Смакота до чаю: Як приготувати шоколадно…

З настанням холодів хочеться загорнутися у затишну теплу ковдру і досхочу передивлятися улюблені кінострічки та серіали за чашкою ароматного гарячого напою, а ще краще—у приємній компанії. Єдине, чого не вистачає для повної картини—щось смачнюче та солоденьке. Наприклад, шоколадно-апельсинові кекси з глазур'ю та горішками, які не залишать байдужим жодного ласуна. Ці кекси "подужає" навіть недосвідчена господиня, оскільки рецепт доволі простий і не забере багато часу.

Для приготування 12 кексів знадобляться такі інгредієнти:

- 2 яйця;
- 200-300 г цукру;
- 200 мл пряженого молока кімнатної температури;
- сік та цедра половини апельсина;
- 3 ст. л. розтопленого вершкового масла;
- 250 г просіяного борошна;
- 2 ст. л. какао-порошку;
- 1 ч. л. соди, гашеної оцетом;
- трохи ваніліну за смаком для аромату.

Для приготування глазурі знадобиться:

- 150 г цукрової пудри;
- 3 ст. л. какао-порошку;
- 2 ст. л. розтопленого вершкового масла;
- 70 мл молока.

Рецепт тіста для кексів

Яйця ретельно збити з цукром. Слідом влити молоко, масло та сік апельсина, продовжуючи збивати. Далі додаємо соду і перемішуємо масу. 

Просіяне борошно з'єднуємо з какаю та ваніліном і поступово додаємо у тісто (в декілька етапів), постійно помішуючи. Тісто має бути консистенції густої сметани. 

Приступимо до випікання. Кекси краще готувати у силіконових формах, попередньо змазаних рослинною олією. Важливо наповнити форми лише на 1/3, щоб тісто не вийшло за краї. 

Випікати у розігрітій духовій шафі близько пів години.

Рецепт шоколадної глазурі

Поки кексики остигають, приготуємо "глянцеву" глазур, яка дуже швидко застигає і не потребує зайвого клопоту на кухні. Рецепт простий: цукрову пудру з'єднати з какао-порошком, а слідом додати молоко і вершкове масло. Ретельно перемішати і довести до однорідної маси, позбавившись "комочків". Декілька хвилин почекати, поки глазур застигне, і можна використовувати.

Готові кекси прикрасити глазур'ю та посипати горішками, цукатами або сухофруктами, і можна смакувати та частувати гостей.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

data-matched-content-rows-num=1 data-matched-content-columns-num=4 data-matched-content-ui-type="image_stacked"