Запашні і зігріваючі: ТОП – 5 гарячих напоїв для зміцнення імунітету

Смачні напої доповнять ідилію вечірньої прогулянки або домашніх посиденьок
 

Запашні і зігріваючі: ТОП – 5 гарячих на…

Вже за декілька днів українці зустрічатимуть Новий рік, і все навколо намагається посприяти святковому настрою: красуні — ялинки, пишні ярмарки, яскраве сяйво гірлянд, які майоріють на деревах. Зима розпочалася аномально тепло, тому про сніг у казкову новорічну ніч можна лише мріяти. В таку сіру погоду хочеться загорнутися у затишну ковдру і переглядати улюблені новорічні кінострічки. Або ж, поки не наступили морози, насолоджуватися вечірніми прогулянками  на свіжому повітрі. Ідеальним доповненням у будь — якому з варіантів стане філіжанка чогось запашного і ароматного.

Depo.Полтава пропонує п'ятірку кращих пряних напоїв, які допоможуть зігрітися і зміцнити імунітет.  

Імбирний чай

Фото: Biscotti

Корінь імбиру дуже корисний, адже містить практично повний комплект вітамінів групи В, вітамін С і безліч мікроелементів — магній, кальцій, калій, фосфор, тощо. За такий багатий склад імбир особливо шанують взимку — для профілактики простудних захворювань. Крім того, такий чай має пряний аромат і не гірше кави зарядить вас енергією на весь день. Для приготування слід очистити корінь імбиру, нарізати пару шматочків, натерти їх та залити окропом. За бажанням можна додати мед, лимон, м'яту і улюблені спеції. 

Глінтвейн

Фото: Foodman club

Зараз існує багато варіацій на тему глінтвейну, але традиційним рецептом незмінно залишається глінтвейн на основі теплого червоного вина (не кип'яченого). До коктейлю також додають мускатний горіх, корицю, гвоздику та цукор за смаком. Для аромату в самому кінці (інакше запах зникне) можна додати трохи коньяку або рому. Замість цукру можна додати ложку меду, але вже коли напій трохи охолов. Зі спеціями також можна поекспериментувати — деякі, наприклад, люблять нотки пекучого червоного перцю або анісу.

Шоковейн

Фото: Smachno.ua

Оригінальний експеримент на основі класичного глінтвейну — модна новинка цього сезону. У приготуванні шоковейну класичне тепле сухе червоне вино доповнюють гарячим шоколадом і молоком, додають спеції і сервірують паличкою кориці. Крім смаку цей напій вирізняється ще й тим, що ефективно бореться із сезонною нудьгою.

Грог

Фото: Cookpad

Напій ще більш зігріваючий і міцний, ніж глінтвейн. Взимку грог допоможе не тільки зігрітися, а й подолати застуду або грип. Британський морський напій входив в обов'язковий щоденний раціон мореплавців як засіб від багатьох недуг. Грог готують на основі кип'яченої води і рому (міцність напою 15—20%) з додаванням цукру і спецій за смаком (гвоздика, імбир, кориця або м'ята).

Гарячий ягідний пунш

Фото: Xcook.info

Цей безалкогольний напій допоможе організму зігрітися і поповнити запас вітамінів, яких не вистачає взимку. Для приготування пуншу необхідно підігріти сік (вишневий та персиковий або суміш журавлинного і апельсинового), додати воду, цукор і спеції. Головне — вдало підібрати соки, які добре поєднуються між собою за смаком. Відмінно доповнять зігріваючий напій і заморожені в сезон ягоди — малина, смородина, чорниця, полуниця. Крім того, пунш можна зробити і алкогольним, додавши на вибір горілки або рому.
 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme